Dünyada tüm ülkeler kendi coğrafi koşulları, demografik, ekonomik ve kültürel özelliklerine uygun olarak vatandaşlarına her türlü sağlık hizmetini sunma çabaları ile sağlık sistemlerini yaratırlar. Ülkeler sağlık sistemlerinin yapısında sadece ülke sağlık hizmetleri sınırlı olmayacağı, bunun yanı sıra küresel sağlık sektörü pazar koşullarının değişeceği, dijitalleşen dünya düzeninde sektör aktörlerinin eylemlerinin ve inançlarının yeniden yapılanacağı ön görülmelidir.
Sağlık yönetimi, sağlığa makro bakış açısı ile bakılmasını gerektirdiğinden bu kitapta konular sağlık yönetimi ve sağlık kurumları yönetimi olmak üzere iki ana başlıkta ele alınmıştır. Değerli bilim insanları ile oluşturduğumuz kitapta ilk 3 bölümünde sağlık yönetimi, sağlık sektörünün özellikleri, sağlık hukuku, etik ele alınmış, 4-5-6-7 ve 8’inci bölümlerinde sağlık kurumları yönetimi, yönetimde çağdaş yaklaşımlar, örgüt içinde liderlik, örgütsel davranış ve örgütsel davranışta güncel yaklaşımlar ele alınmıştır.
Bu kitap, sağlık kurumları yönetimi alanında eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra, bu alanla ilgili bilgi ve becerilerini genişletmeye çalışan profesyonellere de yönelik olarak hazırlanmıştır. İçerik ve disiplin çeşitliliği bakımından özgün olan bu kitabın bölümleri oluşturulurken, sağlık yönetimi alanında eğitim veren üniversitelerin müfredatları ve sektörün değişen ihtiyaçları göz önüne alınmış olup, kitaba mevcut derinliği verilmiştir.